הוראות הכנה
מרכיבים
20 פרוסות חצילים פרוסות לאורך עם הקליפה
שמן לטיגון עמוק
קמח לבן
400 גרם גבינת עיזים (פרומעז חתוכות ל- 10 פרוסות)
1 כוס עלי ריחן טריים
50 גרם צנוברים קלויים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
¾ כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
ממליחים את החצילים ומשהים כל צד במשך עשרים דקות ולאחר מכן שוטפים במים ומייבשים. מערבבים את הקמח עם הפלפל השחור ומקמחים את החצילים. מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את החצילים עד לקבלת צבע זהוב יפה. מניחים על מגבת נייר לספיגה ומצננים. שמים במעבד מזון את החומרים לפסטו: בזיליקום, צנוברים, גבינת פרמזן ושום ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי עבודת המעבד עד לקבלת רוטב חלק. מניחים על משטח העבודה פרוסת חציל, מניחים בקצהו פרוסת גבינה ומגלגלים. מניחים בצלחת הגשה ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה יוצקים את רוטב הפסטו ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון