הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 בצל ביניני קצוץ דק
½ פלפל ירוק קצוץ דק
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה
מלח
4 שיני שום
1 כפית אורגנו יבש
½ כפית קורנית יבשה
½ כפית ריחן יבש
לפיצה:
200 גרם גבינת צ'דר - מגורדת
200 גרם גבינת קשקבל - מגורדת
200 גרם גבינת טל העמק - מגורדת
2 - קופ' טונה בשמן - מסוננת
12 מצות
שמן זית
זיתים מגולענים - למי שרוצה
אופן ההכנה
1. להרטיב את המצות, לעטוף בניילון ובמגבת ולהניח להתרכך כשעתיים.
2. לטגן את הבצל והפלפל בשמן זית עד שישחימו מעט. להוסיף את הפפריקה לערבב ולהוסיף
את העגבניות ולבשל עד שימוכו והרוטב יהיה סמיך. להוריד מהאש ולהוסיף מלח, שאר
התבלינים והשום ולעבד במערבל מזון. להחזיר לאש לרתיחה אחת ולהוריד.
3. לחמם תנור ל - 200°c.
4. לערבב את הגבינות ולפורר את הטונה.
5. להפריד את המצות ולבדוק שהן רכות וגמישות. אם כן, להניח מצה אחת על משטח השיש,
לצקת עליה מהרוטב כמות לא גדולה ולמרוח את המצה כולה. לפזר על כל המצה פירורי טונה
ועל הטונה לפזר גבינה. לגלגל את המצה בעדינות.
6. לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה ולשמן אותו. להניח את הגלילים אחד בצד השני וברווחים של
אצבע ביניהם. לשמן את הגלילים בשמן זית, ולאפות בתנור 10 דקות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון