הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פילה סול פרוס לפרוסות ארוכות ודקות
נתח סלמון חתוך לרצועות
3 ביצים
½1 כוסות שמנת מתוקה
מעט שמן זית
עלה דפנה
מעט טימין טרי
אופן ההכנה
חותכים 250 גרם מהפילה סול לקוביות ומכניסים למעבד מזון יחד עם ביצה אחת. מעבדים מעט ומוסיפים את הביצים הנותרות. ממשיכים לעבד עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את השמנת ומעט מלח ופלפל וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם של מוס. מצננים. מניחים מגבת רטובה על משטח העבודה ועליה נייר אפיה מרוח במעט שמן זית.
מורחים על נתח פילה אחד מהמוס, עליו מניחים רצועת סלמון, ועליו עוד נתח פילה ושוב מריחה במוס. מגלגלים ואוטמים את הצד הפתוח עם מוס. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל נתחי הפילה. מחברים את חלקי הגליל ביחד לקבלת גליל אחד גדול ומניחים אותו על נייר האפייה. מגלגלים את הנייר וקושרים היטב משני הצדדים.
מרתיחים מים בסיר גדול ולתוכם מכניסים מעט מלח, פלפל, טימין ועלה דפנה. מכניסים את הגליל העטוף פנימה כך שהמים יכסו אותו לחלוטין. מבשלים על אש בינונית במשך כחצי שעה ומוציאים את הגליל החוצה. מתירים את הקשרים ומסירים את הנייר. עוטפים מיד בנייר חדש וקושרים שוב ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
לאחר יממה מוציאים את הגליל מהמקרר, מסירים את הנייר ופורסים את הגליל לפרוסות. מגישים על מצע של סלט חסות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון