חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גליל באקלווה אגוזים קל להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גליל באקלווה אגוזים קל להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 יריעות בצק פילו
100 ג"ר חמאה מומסת
3/4 כוס שומשום
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1/4 כוס קינמון טחון
1/2 כוס סירופ דבש
2 כוסות סוכר דמררה
2 כפות מיץ לימון לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 200 ° C.
2.משמנים תבנית אפיה בערת מברשת במעט שמן
3.במחבת טפלון על אש בינונית קולים את גרגירי השומשום כ 3 עד 5 דקות תוך כדי ניעור עד שמתחיל להזהיב.
4.מעבירים את השומשום לקערה מוסיפים אגוזים וקינמון. מערבבים היטב.
5. מברישם היטב 2 גליוונות בצק בחמאה מומסת באמצעות מברשת ומניחים אחד על השני משני צדדיו מקפלים לשניים לרוחב כדי ליצור מלבן.
6. מפזרים 1/4 כוס תערובת אגוזים באופן שווה על פני הבצק. מתחילים כ 2 ס"מ מהקצה
7. מגלגלים את העלה לגליל וממעבירים לתבנית. וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. (המלצה לחתוך את בחלקו העליון לחתיכות רצויות לפני האפיה)
8. מכניסים לתנור המחומם ל 10 עד 12 דקות או עד להזהבה. ומקררים.
לסירופ
9. בסיר על להבה בינונית עם 2 כוסות מים מוסיפים חצי לימון. 1/4 כפית גרידת לימון, סוכר, דבש, מקל קינמון, ציפורן ומבשלים תוך ערבוב לעתים קרובות, למשך 5 דקות או עד שהסוכר נמס. מגדילים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
10.מנמיכים את האש עד בינוני נמוך ומבשלים בעדינות במשך 10 דקות או עד שסירופ הדבש מסמיך מעט.
11. יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה שהתקררה. ומשאירים כ 30 דקות לספיגת הסירופ. חותכים כל בקלאווה באלכסון לתוך 3 חלקים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון