הוראות הכנה
מרכיבים
8 יריעות בצק פילו
100 ג"ר חמאה מומסת
3/4 כוס שומשום
4 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1/4 כוס קינמון טחון
1/2 כוס סירופ דבש
2 כוסות סוכר דמררה
2 כפות מיץ לימון לימון
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 200 ° C.
2.משמנים תבנית אפיה בערת מברשת במעט שמן
3.במחבת טפלון על אש בינונית קולים את גרגירי השומשום כ 3 עד 5 דקות תוך כדי ניעור עד שמתחיל להזהיב.
4.מעבירים את השומשום לקערה מוסיפים אגוזים וקינמון. מערבבים היטב.
5. מברישם היטב 2 גליוונות בצק בחמאה מומסת באמצעות מברשת ומניחים אחד על השני משני צדדיו מקפלים לשניים לרוחב כדי ליצור מלבן.
6. מפזרים 1/4 כוס תערובת אגוזים באופן שווה על פני הבצק. מתחילים כ 2 ס"מ מהקצה
7. מגלגלים את העלה לגליל וממעבירים לתבנית. וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק. (המלצה לחתוך את בחלקו העליון לחתיכות רצויות לפני האפיה)
8. מכניסים לתנור המחומם ל 10 עד 12 דקות או עד להזהבה. ומקררים.
לסירופ
9. בסיר על להבה בינונית עם 2 כוסות מים מוסיפים חצי לימון. 1/4 כפית גרידת לימון, סוכר, דבש, מקל קינמון, ציפורן ומבשלים תוך ערבוב לעתים קרובות, למשך 5 דקות או עד שהסוכר נמס. מגדילים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
10.מנמיכים את האש עד בינוני נמוך ומבשלים בעדינות במשך 10 דקות או עד שסירופ הדבש מסמיך מעט.
11. יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה שהתקררה. ומשאירים כ 30 דקות לספיגת הסירופ. חותכים כל בקלאווה באלכסון לתוך 3 חלקים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון