הוראות הכנה
מרכיבים
450 גרם תפוחי עץ גרנד סמית עם הקליפה חתוכים לקוביות
3 כוסות יין גוורצטרמינר
1.5 כוסות סוכר
2 מקלות קינמון
1 מסמר ציפורן
100 גרם אוכמניות
100 גרם פטל שחור
100 גרם דומדמניות
אופן ההכנה
מבשלים תפוחי עץ בסיר עם יין עד שהם מתרככים והיין מצטמצם במחצית. מסננים את נוזלי הבישול ומעבירים לסיר אחר. סוחטים את תפוחי העץ דרך מסננת ומוסיפים את המיץ לנוזלים בסיר. מוסיפים סוכר קינמון וציפורן. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. יוצקים לגביעי הגשה ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות.
לפני ההגשה מוסיפים את תערובת פירות היער על גבי הג'לי ומגישים.
מגיש:
מקור: שף יהב ארלבוים
שתף את המתכון