חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'עלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הג’עלה הינה התכנסות סביב שולחן פירות וקליות שונים: גרעינים, שקדים, אגוזים, בוטנים brמסורת הג’עלה ייחודית ליהודי תימן. המנהג בכל שלושת הסעודות של שבת
ג'עלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הג’עלה הינה התכנסות סביב שולחן פירות וקליות שונים: גרעינים, שקדים, אגוזים, בוטנים brמסורת הג’עלה ייחודית ליהודי תימן. המנהג בכל שלושת הסעודות של שבת
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פול יבש קטן
1 אבקת אפיה
שמן לטיגון
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
לנקות את הפול מפסולת מיותרת (כולל אבנים קטנות שדומות לפול).
משרים את הפול ל-24 שעות.
מסירים ממנו את הקליפה החומה, מסננים ומניחים על מגבת נקיה.
מפזרים אבקת אפיה מעל ומערבבים. מנגבים קלות.
מחממים סיר/מחבת/ווק עם שמן.
מכניסים את הפול לטיגון , מערבבים מדי פעם , עד שהוא מזהיב ומתרכך.
מסננים ומפזרים עליו מלח ופלפל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון