הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
2 ק"ג דג קרפיון
2 בצלים גדולים
100 ג"ר שקדים מרים וקצוצים
2 כפות מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
4 כפיות סוכר
2 כפות קמח מצה או תפוח אדמה בינוני (מבושל בקליפה כחצי שעה)
+ ביצה קשה
3 ביצים רכות
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.לטחון את הדג ללא האידרה או עצמות גדולות כ3 טחינות או במעבד עד לממרח
כמעט כדי שלא ישארו עצמות (ניתן לבקש לפלט אותו מראש).
2. לטגן את הבצל החתוך לריבועים גדולים (כל בצל לחלק לכ- 4 חלקים) להזהיב.
לטחון את הבצל המוזהב, את קמח המצה (או התחליף שלו שהוא תפוח אדמה + ביצה קשה), לתבל, לערבב עם 3 הביצים הרכות ולהוסיף את השקדים.
3.לקחת סיר, לשים בתחתית הסיר בצל חתוך לפרוסות, גזר חתוך לעיגולים 2 גבעולי סלרי עלים 3-4 גבעולי פטרוזיליה והעצמות שנותרו מהדג - למלא במים ולהביא לרתיחה.
4.ליצור מהעיסה כדורים ולזרוק לסיר הרותח - להנמיך את האש.
לבשל על אש קטנה כשלוש שעות
להגשה
בתבנית פיירקס מסדרים את הקציצות ומעל כל אחת חתיכת גזר שופכים את נוזלי הבישול לאחר סינון לתבנית מקררים מגישים קר על צלחת בתוספת המיקפא
(את יתרת הנוזלים מגישים בקערה באמצע השולחן)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון