הוראות הכנה
מרכיבים
2 דג קרפיון טחון (להשאיר את האידרות והראשים)
2 ביצים
5 כפות קמח מצה
1 כף מרק עוף פרווה
1 בצל מגורר בפומפיה
1 תפוח אדמה מגורר בפומפיה
1 גזר מגורר בפומפיה
מלח
1 כפית סוכר
פלפל לבן טחון
צרור עשבי תיבול:פטרוזליה שמיר וגבעולי סלרי
1 בצל חצוי
1 שורש סלרי חתוך לפרוסות
4 גזר קלוף
1 כף שמן תירס
אופן ההכנה
1.סיר רחב עם השמן מאדים בצל, שורש סלרי וגזר לכ- 5 דקות
2.מוסיפים מים, את אדרות הדג, צרור עשבי תיבול, מלח, חצי כפית סוכר ופלפל, מרתיחים
ומבשלים כשעה על אש קטנה.
3.סוחטים ומועכים את הירקות המגורדים, מוסיפים לדג הטחון,
4.מוסיפים את קמח המצה אבקת המרק, ביצים, מלח, חצי כפית סוכר ופלפל.
מערבבים היטב ואם העיסה רכה מידי מוסיפים מעט קמח מצה, מניחים בצד ל 10 דקות
5.יוצרים קציצות בידים רטובות ומוסיפים בזהירות לסיר, את ראשי הדג ממלאים בתערובת
הקציצות בחלק החתוך שלהם
6.מוסיפים את הראשים לסיר, מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש בינונית.
7.מסדרים את הקציצות בתבנית פיירקס, שופכים מהציר עד למחצית מגובה הקציצות
פורסים את הגזרים המבושלים,מניחים פרוסת גזר על כל קציצה.
8. שופכים את יתרת הציר לכלי הגשה
9. מקררים במקרר כ 3 שעות עד שהציר הופך לגלי
מגיש:
מקור: סבתא פני צילומים big jack
שתף את המתכון