חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גפילטע פיש - דג ממולא נוסח מולדבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת הפתיחה האולטימטיבית בעדות אשכנז לראש השנה וחג הפסח
גפילטע פיש - דג ממולא נוסח מולדבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת הפתיחה האולטימטיבית בעדות אשכנז לראש השנה וחג הפסח
הוראות הכנה
מרכיבים
2 דג קרפיון טחון (להשאיר את האידרות והראשים)
2 ביצים
5 כפות קמח מצה
1 כף מרק עוף פרווה
1 בצל מגורר בפומפיה
1 תפוח אדמה מגורר בפומפיה
1 גזר מגורר בפומפיה
מלח
1 כפית סוכר
פלפל לבן טחון
צרור עשבי תיבול:פטרוזליה שמיר וגבעולי סלרי
1 בצל חצוי
1 שורש סלרי חתוך לפרוסות
4 גזר קלוף
1 כף שמן תירס
אופן ההכנה
1.סיר רחב עם השמן מאדים בצל, שורש סלרי וגזר לכ- 5 דקות
2.מוסיפים מים, את אדרות הדג, צרור עשבי תיבול, מלח, חצי כפית סוכר ופלפל, מרתיחים
ומבשלים כשעה על אש קטנה.
3.סוחטים ומועכים את הירקות המגורדים, מוסיפים לדג הטחון,
4.מוסיפים את קמח המצה אבקת המרק, ביצים, מלח, חצי כפית סוכר ופלפל.
מערבבים היטב ואם העיסה רכה מידי מוסיפים מעט קמח מצה, מניחים בצד ל 10 דקות
5.יוצרים קציצות בידים רטובות ומוסיפים בזהירות לסיר, את ראשי הדג ממלאים בתערובת
הקציצות בחלק החתוך שלהם
6.מוסיפים את הראשים לסיר, מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש בינונית.
7.מסדרים את הקציצות בתבנית פיירקס, שופכים מהציר עד למחצית מגובה הקציצות
פורסים את הגזרים המבושלים,מניחים פרוסת גזר על כל קציצה.
8. שופכים את יתרת הציר לכלי הגשה
9. מקררים במקרר כ 3 שעות עד שהציר הופך לגלי
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: סבתא פני צילומים big jack
שתף את המתכון