הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג קרפיון
12 בצלים בינוניים
5 ביצים
1 כוס קמל מצה
2 כפיות מלח
½1 כפיות פלפל לבן
250-300 גרם סוכר
4 גזרים
אופן ההכנה
חותכים מהקרפיונים 4-5 פרוסות בעובי ½2 ס"מ, ואת שאר הקרפיונים טוחנים פעמיים (שומרים את הראשים שלמים). טוחנים 8 מהבצלים. מוסיפים לדגים הטחונים את הביצים, הבצל הטחון, קמח המצה, המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים הכל יחד ומצננים במקרר במשך כשעה.
בסיר גדול (8-10 ליטר) ממלאים מים כדי מחציתו. מוסיפים את הבצלים הנותרים ואת הגזרים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם ומרתיחים. מוציאים את תערובת הדגים מהמקרר. ממלאים את ראשי הדגים ופרוסות הקרפיון בתערובת ומשאר התערובת מכינים קציצות בגדלים הרצויים. מבשלים בסיר המים הרותחים עם התבלינים כשעתיים. לאחר מכן מוציאים מהסיר.
ניתן לאכול חם או להכניס למקרר ולאכול קר. נשמר עד 3 ימים.
מגיש:
מקור: שף בתיה יום טוב ושף קובי יזראלביץ' ממסעדת קפה בתיה
שתף את המתכון