הוראות הכנה
מרכיבים
5 דגי קרפיון גדולים פרוסים לפרוסות לא דקות
1 בצל בינוני
2 כפות פלפל שחור גרוס
1 כף מלח
4 גזרים
1 סלק מבושל וחתוך לרבעים
2 שיני שום
1 ביצה
אופן ההכנה
משני דגים מורידים את העור וטוחנים במטחנת בשר (ללא הראש אך עם העצמות). לאחר הטחינה טוחנים עוד פעם אך הפעם מוסיפים תוך כדי הטחינה את הבצל והשום. לאחר הטחינה השנייה מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב עם הביצה. מכניסים ממילוי הדג לתוך כל פרוסה של קרפיון מהפרוסות השלמות וגם לראש. מניחים בעדינות בסיר את הדגים לפי הסדר אחד אחרי השני. מניחים את הגזרים והסלק. ממלאים מים כדי כיסוי. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים. מצננים.
מוציאים את הדגים בזהירות ומרכיבים אותם (כמו פאזל) על צלחת ההגשה. פורסים את הגזר והסלק ומסדרים יפה על הצלחת. מגישים קר.
מגיש:
מקור: חמתי, אלאונורה מרחסין
שתף את המתכון