הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס
חצי כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים גס
חצי בצל חתוך לקוביות גסות
1 שן שום קצוצה
1 שן שום כתושה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כף שמן זית
רבע כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מערבבים את הטחינה עם השום הכתוש, מיץ הלימון, המים, המלח ומחצית כמות הפטרוזיליה עד לקבלת מרקם של טחינה לא נוזלית ולא מוצקה.
במחבת מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את גרגרי החומוס (לאחר שסוננו) ומקפיצים ביחד. מוסיפים את השום הקצוץ ואת יתרת התבלינים. מקפיצים כשתי דקות ומסירים מהאש.
בצלוחית עמוקה מניחים לכל סועד מחצית מכמות גרגרי החומוס ויוצקים מעל מחצית מכמות הטחינה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון