חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גריוז /פזואלוס - למימונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פריך על בסיס שמן, שמטגנים בצורה ייחודית, שבסופה מתקבל שבלול בצק משכבות בהירות. brהבצק נטול סוכר או מלח - מה שמבטיח שייצא בהיר גם לאחר הטיגון. brאת המתיקות מוסיפים לעוגיות רק לפני ההגשה, עם הרבה אבקת סוכר מלמעלה. br brהספרדים קוראים לעוגיות האלה "פזואלוס" br brהמרוקאים קוראים לעוגיות אלה "גריוז" , או "רולו" - גליל- בגלל הצורה הסופית של העוגיות
גריוז /פזואלוס - למימונה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק פריך על בסיס שמן, שמטגנים בצורה ייחודית, שבסופה מתקבל שבלול בצק משכבות בהירות. brהבצק נטול סוכר או מלח - מה שמבטיח שייצא בהיר גם לאחר הטיגון. brאת המתיקות מוסיפים לעוגיות רק לפני ההגשה, עם הרבה אבקת סוכר מלמעלה. br brהספרדים קוראים לעוגיות האלה "פזואלוס" br brהמרוקאים קוראים לעוגיות אלה "גריוז" , או "רולו" - גליל- בגלל הצורה הסופית של העוגיות
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
8 ביצים
½ כוס שמן
½ -¾ כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה בעת ההגשה
אופן ההכנה
מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, לעובי ½ ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 5-7 ס"מ ובאורך כ-30 ס"מ
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של המזלג. מטביעים את קצה הצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל "שלפוחיות" ( מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר).
מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מגיש: שרון שני
מקור: קרין גורן
שתף את המתכון