הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם חמאה ומעט שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
כוס עדשים כתומות
3 שיני שום כתושות
3 1/2 כוסות מים
תבלינים:
חתיכת ג'ינגר מגורד
כפית זרעי כמון
כפית גראם מסאלה
1 כפית קומין (זרעי כמון)
מעט פלפל לבן
כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית כורכום
כפית מלח (להוסיף רק אחרי הרתיחה!)
אופן ההכנה
1. להמס החמאה ולהוסיף שמן. 2. לפצפץ זרעי הכמון* (כאשר זורקים את הזרעים לשמן בטמפרטורה הנכונה, הם נפתחים ומפיצים טעם וריח).
3. להוסיף הבצל ולערבב עד שנהיה שקוף.
4. להוסיף שום וג'ינגר עד להזהבה.להוסיף התבלינים (ללא מלח).
5. להוסיף העגבנייה ולערבב. להוסיף העדשים ולערבב. להוסיף המים ולהביא לרתיחה.
6. להנמיך ולבשל על אש בינונית כחצי שעה. במשך כל זמן הבישול יש להסיר קצף ולכלוך המצטברים בסיר (לכפות).
7. להוסיף מלח ולתקן התיבול במידת הצורך (לעיתים מומלץ להוסיף כפית כמון נוספת).
8. הגשה: מומלץ עם אורז חם ליד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון