הוראות הכנה
מרכיבים
קילו דג ים לפי בחירה, פרוס לנתחים
מלח
1 ראש שום (כ12- שיני שום)
3/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה חריפה
2 כפות פלפל צ'ומה (מחית שום ופפריקה, להשיג בכל סופר)
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית קימל טחון (כרוויה)
1 כפית כמון
מיץ מ1/2- לימון
אופן ההכנה
מנקים את הדג. ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום וצורבים בשמן חם (לא רותח.( מנמיכים את האש מוסיפים את הפפריקה, הפלפל צ'ומה ואת רסק העגבניות.
בוחשים מהר מהר במשך מספר שניות כדי לצרוב את הפפריקה. מוסיפים רבע כוס מים. מגבירים את האש ומערבבים ללא הפסקה למשך חצי דקה. מוסיפים עוד רבע כוס מים וממשיכים לטגן קלות תוך ערבוב קל.
מוסיפים מים עד לסמיכות של רוטב. מניחים את הדג כשהמים מכסים שלושת רבעי מהדג. מוסיפים כפית מלח, קימל טחון וכמון. מבשלים עוד עשר דקות על אש גבוהה.
סוחטים מעל מיץ מחצי לימון ומנמיכים את האש למשך שבע דקות נוספות. מומלץ להגיש עם פלח לימון וחלה טרייה.
מגיש:
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון