הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 נתחים של דג (רצוי לוקוס...קורבינה....מי שרוצה יכול גם סלומון או מושט) מכינים בצד את אחד
מיסודות המטבח המרוקאי כלי עם 3-4 כפות גדושות של פפריקה מתוקה ומטביעים אותה בשמן (ניתן לשים בתוך קערית קטנה).כ20 שיני שום
גמבה אדומה חתוכה לרצועות.עגבנייה פרוסה לטבעות.כורכום וזהו......אגב לא אמרתי מלח כי מכשירים את הדג עם מלח והוא גם כך מלוח
2 כפות רסק עגבניות וכמובן כמובן ראש כוסברה ירוקה וטרייה וכמון
אופן ההכנה
.
מערבבים את הפפריקה עם השמן עד לקבלת תערובת אחידה......בכלי אחר לערבב את הרסק עם כוס מים ולהוסיף את הכורכום...ככפית כורכום וכפית כמון . לקחת סיר רצוי שטוח ולסדר את הדגים בפנים לשפוך את הרסק והתבלינים עם הפריקה והשמן גם יחד ולמרוח את הדגים הייטב, שכחתי לציין שלתוך תערובת הרסק יש להוסיף את הכוסברה קצוצה דק דק .לפזר את השום הגמבה והעגבניות סביב הדגים. מי שרוצה לאכול את זה" אסלי", שיקנה פלפל אדום חריף יבש ולפני ההכנה ישרה אותו במים חמים עד שיתרכך ואז יוסיף לדגים עם כל החומרים. עכשיו להדליק אש בינונית ולהתחיל לבשל. מי שרוצה להשקיע....שימתין לרתיחה ואז להוריד את האש ולבשל על אש קטנה כ- 45 דקות.
בתאבון.
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון