אך דגים של שבת!!!!! brכמה דיו נשפך על תבשיל זה brכמה געגועים יש למסורת ולריח של המיטבח ולסינר של אימא ... brאני יתן לכם מתכון מדהים שתמיד ישאר לכם זיכרון לשאר השבוע. brבעבודה הקשה יהיה לכם ריח של אימא שתקל ותתן לכם לחייך. brאז זה כ"כ פשוט וכ"כ מדהים נסו אותו. brאוהב אליה..
|
|
אך דגים של שבת!!!!! brכמה דיו נשפך על תבשיל זה brכמה געגועים יש למסורת ולריח של המיטבח ולסינר של אימא ... brאני יתן לכם מתכון מדהים שתמיד ישאר לכם זיכרון לשאר השבוע. brבעבודה הקשה יהיה לכם ריח של אימא שתקל ותתן לכם לחייך. brאז זה כ"כ פשוט וכ"כ מדהים נסו אותו. brאוהב אליה..
|
הוראות הכנה
מרכיבים
אני יתן קודם כמה הערות שצריך לפני ההכנה:
1.לשים תרצועות או חתיכות הדג במלח לילה לפני או כמה שעות
2.לקחת 2 כפות פפריקה מתוקה ו2 כפות חריפה ולשים אותם ב2 כוסות שמן לערבב כל זה חצי שעה לפני הבישול
אז ככה החומרים הדרושים:
2.שני ראשי שום.
2 פלפל אדום מתוק. [גמבה לחתוך לרצועות]
3. פלפלים אדומים חריפים יבשים...
3 תפוחי אדמה בינוניים[לחתוך לריבועים]
כוסברא בכמות של שקית חסלט.
כמה גיבעולי שמיר.
כמה גבעולי סלרי.
כפית מחוקה של סוכר [להמיס אותה במים רותחים ולשפוך אותה לתוך הפפריקה והשמן]
כפית מחוקה של כמון [ו...לתןך הפפריקה] ולערבב טוב!!!
כוס חומוס גרגירים. ואולי קצת פולים [אם אתם לא רגישים לפולים לשים לב!!!]
3 עגבניות אדומות ורכות[או כ20 עגבניות שרי לחתוך לחצאים]
חצי לימון
והיעקר הרבה הרבה לב חח!!!!!
אופן ההכנה
לקחת סיר טוב !!
לרפד אותו בכוסברא [חצי מהכמות שיש לכם כי חצי ניצטרך אח"כ]ובשמיר.
לפזר את השום .
לחתוך את העגבניות ל5.6 חלקים כל אחת.
לפזר את תפוחי האדמה את הפילפלים חריפים
את רצועות הגמבה
לסחוט את הלימון
עכשיו שוטפים טוב תדגים מהמלח, אחרי זה לשים קצת מלח על כל רצועה משני הצדדים ולשים בסיר.
לשפוך את גרגירי החומוס ואת הפולים
לשים את הסלרי ואת כמות הכוסברא שנשארה ואת השמיר.
לשפוך חצי מהכמות של הפפריקה עים השמן .
לבשל על אש גדולה למשך כחצי שעה.
לשפוך את שארית הפפריקה והשמן ולבשל על אש קטנה למשך שעתים וחצי
ולהרטיב את הדגים מדי פעם ברוטב שלהם ע"י כף ....
והרבה הרבה שבת שלום!!!!!!!!!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון