הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
פילטים )נתחי פילה( של ברבוניות או מקרל טריות או קפואות
1.5 כוסות יין לבן חצי יבש
1 חבילה חמאה חתוכה לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/4 כוס שמיר קצוצה
1 כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס עבה
2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.זורים פלפל גס ומלח על הדגים ומטגנים בשמן זית
כשלוש דקות מכל צד. )מטגנים את הצד של העור ראשון
למניעת עיוות של הדג(
2.מוציאים את הדגים ומניחים ע"ג קערת הגשה.
3.מוסיפים את היין הלבן למחבת ומערבבים עם המשקעים
שנותרו מהדג.
4.מוסיפים את החמאה ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי
בחישה מתמדת, עד להסמכה.
יוצקים את הרוטב ע"ג הדגים, מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק והשמיר
ומגישים.
סרדינים בתחמיץ
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון