הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון גדול, מנוקה וחתוך למנות
כפית פפריקה מתוקה
5 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
3 עגבניות גדולות
1 בצל גדול פרוס לטבעות
4 פלפלים ירוקים
3 כפות שמן
כפית מלח
2 כפות קמח
1 גביע שמנת חמוצה או מיכל שמנת צמחית + 1/8 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
1.מפזרים על מנות הדג פפריקה ומשהים בצד כ - 10 דקות.
2.פורסים את תפוחי האדמה, העגבניות, הבצל והפלפלים.
3.מסדרים בתבנית משומנת את תפוחי האדמה, מעל מניחים את
מנות הדג, מעל את טבעות הבצל, הפלפל הירוק והעגבניה.
יוצקים מעל את השמן ומפזרים מלח.
4.אופים בתנור בחום בינוני 180 במשך כ - 20 דקות.
5.בקערה קטנה מערבבים קמח עם שמנת ויוצקים מעל הדג.
מקרימים בתנור עוד כרבע שעה.
מגיש:
מקור: מכל הבא ליד (משפ' פיליפ מחיפה)
שתף את המתכון