הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של באס, דניס, או דג אחר (כ- 600 גרם)
רבע כוס שמן קנולה
ציפוי פקאן
100 גרם אגוזי פקאן
חצי כוס קמח
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
שמינית כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין קייג'ן
1 ביצה
סלט
2 כוסות תערובת עלי בייבי
2 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן חמניות
חצי כוס אגוזי פקאן
מלח, פלפל שחור
מחית תירס
1 כוס תירס קפוא
חצי כוס מים
1 כף בצל קצוץ דק
25 גרם חמאה
1 כף קמח רגיל
1 כוס שמנת לבישול
רבע כפית תבלין קייג'ן
מלח, פלפל שחור
רוטב חום
25 גרם חמאה
2 כפות מיץ לימון טרי ומסונן
1 כף רוטב ווסטרשייר (או רוטב סויה)
1 כפית דבש
אופן ההכנה
מכינים את מחית התירס: שומרים 2 כפות גרעיני תירס שלמים. מרסקים את השאר, יחד עם המים, במעבד מזון עד לקבלת מחית די חלקה. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בתוך חמאה מומסת רק עד שהוא שקוף, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא נספג בחמאה, במשך 2 דקות. מוסיפים תוך ערבוב מתמיד את השמנת ואת התירס המרוסק, עם הנוזלים. מבשלים 5 דקות, תוך ערבוב מזדמן, עד שנוצר רוטב אחיד. מוסיפים את גרעיני התירס השלמים. מתבלים בתבלין קייג'ן, טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מכינים את הרוטב החום: מחממים את החמאה במחבת קטנה ומטגנים אותה עד שהיא מתחילה להשחים. מיד מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את מיץ הלימון, הרוטב והדבש. בוחשים היטב.
מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את עלי הביבי עם מיץ הלימון והשמן. מתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים טיגון קל את אגוזי הפקאן השלמים (50 גרם) בכף שמן, במחבת, זורים עליהם מלח ופלפל.
מכינים את הדג: שוטפים את הפילטים ומייבשים במגבות נייר.
מרסקים במעבד מזון את הפקאנים (100 גרם) עד שהם מרוסקים לגמרי.
שמים בצלחת שטוחה, מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומערבבים היטב.
טורפים את הביצה עם רבע כוס מים.
טובלים כל אחד מהפילטים בתוך הביצה ואחר כך בתערובת הפקאנים והקמח.
מהדקים את התערובת אל הדג משני הצדדים.
במחבת גדולה מחממים את השמן עד שהוא חם מאוד. שמים את הפילטים, על צד העור ומטגנים 4 דקות מצד אחד, או עד להשחמה. מקטינים מעט את הלהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני עוד 2 דקות.
הרכבת המנה: מניחים במרכז כל צלחת את מחית התירס. מסדרים עליה את הדג המטוגן ועליו את הסלט. זורים למעלה את אגוזי הפקאן המטוגנים. יוצקים מסביב את הרוטב החום.
מגיש:
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון