הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
דג נסיכת הנילוס / או בורי [ להשרות בלימון ומלח ולשטוף]
3 עגבניות גדולות בשלות
2 גמבות אדומות גדולות
5 שיני שום חתוכות
1-2 פלפלים חריפים
כוסברה קצוצה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/3 כוס שמן [אפשר זית]
מלח לפי טעם
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
בסיר שטוח לפרוס את העגבניות והגמבות לפרוסות ולהניח שתי וערב.
לפזר את השום החתוך מעל הירקות. להניח את פרוסות הדגים מעל הירקות
לערבב את כל התבלינים עם המים והשמן ולפזר מעל ולנער את הסיר כדי שהרוטב
יתפזר באופן אחיד. לפזר מעל כוסברה קצוצה , לבשל על אש גדולה ושהדגים
רותחים להנמיך את הלהבה ולבשל בערך עוד 1/2 שעה עד שהרוטב מסמיך.
מגיש:
מקור: א. גרשון
שתף את המתכון