הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון בינוני, או 3-4 דגים מושט ללא ראש ,נקי ופרוס לפרוסות של כ - 3 ס"מ כל אחד
1 כוס קמח לבן ,או כפרי ,מעורבב עם ½ כוס קמח תירס, 1 כפית מלח בישול, פלפל שחור.
שמן לטיגון
ל"מוז'דיי": 1 בקבוק חומץ הדרים ,½ בקבוק מים רתוחים, מלח, פלפל שחור, קורט סוכר,
1-2 ראשי שום קלופים וכתושים.
½ כוס שמיר קצוץ ( רק העלים). מיץ מ-2 לימונים. 1-2 פלפל סודני חריף (לא חובה).
אופן ההכנה
לחמם מחבת גדולה עם הרבה שמן. לערבב את הקמחים עם התבלינים ולקמח את הדגים
היטב . כשהשמן רותח להכניס כל פעם כמה פרוסות ולטגן עד שיזהיבו היטב (כמו שניצל)
בינתיים לערבב את הרוטב ל"מוז'דיי " ולהכניס סגור למקרר.
להכניס את הדגים המטוגנים למסננת או נייר סופג.
להוציא את הרוטב ,לטעום ולשפר את הטעם. להכניס לקופסה שתכיל את כל הדגים.
לצקת את הרוטב לנער היטב (הרוטב צריך לכסות היטב את הדגים) ולהכניס למקרר ליממה
להגיש קר.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון