חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג ברוטב רומני ("מוז'דיי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג הקרפיון הוא המתכון האמיתי אך אפשר להשתמש גם במושט (אמנון) או כל דג אחר br
דג ברוטב רומני ("מוז'דיי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג הקרפיון הוא המתכון האמיתי אך אפשר להשתמש גם במושט (אמנון) או כל דג אחר br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג קרפיון בינוני, או 3-4 דגים מושט ללא ראש ,נקי ופרוס לפרוסות של כ - 3 ס"מ כל אחד
1 כוס קמח לבן ,או כפרי ,מעורבב עם ½ כוס קמח תירס, 1 כפית מלח בישול, פלפל שחור.
שמן לטיגון
ל"מוז'דיי": 1 בקבוק חומץ הדרים ,½ בקבוק מים רתוחים, מלח, פלפל שחור, קורט סוכר,
1-2 ראשי שום קלופים וכתושים.
½ כוס שמיר קצוץ ( רק העלים). מיץ מ-2 לימונים. 1-2 פלפל סודני חריף (לא חובה).
אופן ההכנה
לחמם מחבת גדולה עם הרבה שמן. לערבב את הקמחים עם התבלינים ולקמח את הדגים
היטב . כשהשמן רותח להכניס כל פעם כמה פרוסות ולטגן עד שיזהיבו היטב (כמו שניצל)
בינתיים לערבב את הרוטב ל"מוז'דיי " ולהכניס סגור למקרר.
להכניס את הדגים המטוגנים למסננת או נייר סופג.
להוציא את הרוטב ,לטעום ולשפר את הטעם. להכניס לקופסה שתכיל את כל הדגים.
לצקת את הרוטב לנער היטב (הרוטב צריך לכסות היטב את הדגים) ולהכניס למקרר ליממה
להגיש קר.
מגיש: shoshig
מקור: רומני
שתף את המתכון