במנה ניתן לבחור את הדגים לפי הטעם האישי. רצוי בעיקר דגים כמו אמנון, מושט, וקרפיון. אני אישית מאוד אוהבת את המנה עם דג קרפיון, וזה למי שיש הרבה סבלנות לעצמות קטנות ודקיקות. הכי מומלץ להכין את המנה שיש אורחים ואפשר לשבת ולהנות איתם בזמן שהדגים והירקות מתבשלים בהנאה בתנור. כמות הדגים בתבנית לפי כמות האנשים.
|
|
במנה ניתן לבחור את הדגים לפי הטעם האישי. רצוי בעיקר דגים כמו אמנון, מושט, וקרפיון. אני אישית מאוד אוהבת את המנה עם דג קרפיון, וזה למי שיש הרבה סבלנות לעצמות קטנות ודקיקות. הכי מומלץ להכין את המנה שיש אורחים ואפשר לשבת ולהנות איתם בזמן שהדגים והירקות מתבשלים בהנאה בתנור. כמות הדגים בתבנית לפי כמות האנשים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1. 4 דגי אמנון שלמים
2. 2 בצלים גדולים פרוסים לעיגולים
3. 2 פלפל גמבה אדום וצהוב חתוכים לרצועות
4. 2 עגבניות פרוסות לעיגולים
5. 4-5 תפוחי-אדמה פרוסות לעיגולים
6. 1 לימון פרוס לחצאי עיגולים (אפשר להוסיף לפי הטעם או בכלל לא לשים לימון)
7. 4 שיני שום פרוסות
8. 5 שיני שום כתושות למילוי הדג
9. צרור של כוסברה חתוך גס למילוי הדג
10. 1 פלפל חריף ירוק פרוס לרצועות (לא הכרחי - רק עניין של טעם)
11. 3 כפות פפריקה אדומה (אפשר גם מעט חריפה)
12. פלפל לבן או שחור, מלח, כורכום, אבקת מרק ו-4 עלי דפנה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
להכנת הדג:
1. מכינים תערובת של הכוסברה עם השום כתוש, מעט שמן זית, מלח ופלפל וממלאים איתה את הדגים.
2. מכינים תערובת של הפפריקה, פרוסות השום ושאר התבלינים עם חצי כוס שמן.
להכנת המנה:
1. בתבנית (רצוי חד-פעמית גדולה) מניחים את הירקות: בצל, גמבה אדום וצהוב, עגבניות, תפוחי האדמה והלימון.
2. עם חלק מתערובת הפפריקה מתבלים את הדגים.
3. את שאר תערובת הפפריקה שופכים מעל הירקות ומערבבים עם הידיים ("הכי טוב זה בידיים") עד שכל הירקות מצופים בתערובת הפפריקה.
4. מניחים את הדגים המתובלים והמצופים בתערובת הפפריקה מעל הירקות.
5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך חצי שעה בלי לפתוח או להפוך את הדגים.
6. אחרי חצי שעה לפתוח את הנייר אלומיניום ולהמשיך עוד 10 - 15 דקות בתנור שהדגים יהיו קריספים למעלה ומוזהבים יפה.
7. להגיש את הדג שלצידו מיטב הירקות מהתבנית.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון