הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי דניס מפולפלים (8 פילטים)
1 כף חמאה + 1 כף שמן זית
מלח + פלפל
2 מנגו מאיה עם קליפתו או כל מנגו אחר קשה.
מעט שמנת לבישול
מלח גס + פלפל שחור גרוס
לרוטב
200 מ"ל ציר דגים מצומצם
50 גר' חמאה
2 שיני שום פרוסים או קצוצים דק
מיץ סחוט מלימון 1
אופן ההכנה
שמים במחבת טפלון את החמאה והשמנת , כשהחמאה נמסה שמים את הדגים עם העור כלפי מטה ,מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-2 דקות מכל צד ,מוציאים את הדגים מהמחבת .
לרוטב:
מרתיחים את ציר הדגים ,מוסיפים את השום ואת המיץ לימון ובסוף את החמאה לאט ,לאט ובהדרגה. כשהחמאה נמסה כולה אפשר לשפוך את הרוטב על הדגים .
למנגו:
את המנגו פורסים ל- פרוסות שבין הגרעין לאורך המנגו (משאירים את הקליפה), מורחים מעט שמן זית ומתבלים במלח גס ופלפל גרוס וצורבים את המנגו על צידו האכיל (ללא הקליפה),על מחבת ברזל לוהטת למס' שניות .
שמים מעל הדג ונהנים!
=) בתאבון....
מגיש:
מקור: חברה
שתף את המתכון