הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי לברק , נקיים
9 פלפלים: 3 אדומים, 3 צהובים ו-3 ירוקים, חתוכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ
1 כוס שמן זית
10 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 כפיות מחוקות מלח
2 כפיות מחוקות פפריקה מתוקה
2 עגבניות גדולות אדומות ובשרניות, פרוסות
2 לימונים גדולים, חתוכים לפרוסות בינוניות
8 גבעולי רוזמרין
1 כוס מים
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c) ומרפדים תבנית תבנית בנייר אפייה. מניחים על הנייר את רצועות הפלפלים.
2. יוצרים חריץ עמוק לאורך כל דג בעזרת סכין חדה, כך שיגיע כמעט עד העצם.
3. מערבבים בקערה את שמן הזית, השום והתבלינים. טובלים כל דג בשמן המתובל ומניחים על מצע הפלפלים שבתבנית. מסדרים את פרוסות העגבניות והלימון על הדגים שבתבנית ומניחים מעליהם את גבעולי הרוזמרין. יוצקים את שארית השמן, עם התבלינים שנותרו בקערה, על הדגים ומלמעלה מוסיפים את כוס המים. מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-7 דקות נוספות , עד שהדגים מזהיבים היטב. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון