הוראות הכנה
מרכיבים
8 מנות דג מושט (4 דגים בנוני גדול) נקים מקשקשים
3 או 4 כפות צ'ומה (לפי החריפות הרצויה)
חצי קופסה של רסק עגבניות (בנונית)
2 או 3 ראשי שום מקולפים וקצוצים
1 פלפל אדום מתוך חתוך לפרוסות עגולות
½ ק"ג דלעת נקיה מקליפה חתוכה לפרוסות
½ צרור כוסברה רק העלים קצוצים דק
2 או 3 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה, רק למי שרגיל לאכול חריף מאוד)
פפריקה מתוקה,
מלח,
פלפל שחור.
מיץ מלימון גדול
קצת שמן זית או קנולה
מים
אופן ההכנה
להכנת הרוטב:
לחמם את השמן עם התבלינים והצ'ומה בסיר רחב וגדול לערבב ולהוסיף את הפלפלים והדלעת. לערבב מדי פעם לא לשרוף. להוסיף את רסק העגבניות לערבב כמה שניות ,ולהוסיף
את הלימון והמים עד לחצי מגובה הסיר. להרתיח את הרוטב לטעום ולהוסיף תבלינים לפי הטעם
להכניס את הכוסברה ומעל את הדגים אחד ליד השני לנער בעדינות את הסיר שהרוטב יכסה את
הדגים. להמשיך לבשל עד שהרוטב יצומצם לרבע מהסיר. משהוא כמו ¾ שעה על אש
נמוכה.
מגיש:
מקור: טריפולטאי
שתף את המתכון