הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים נקיים של דג לטיגון עם העור (דניס, מוסר, לוקוס וכד')
קמח לקימוח הדגים
1-2 כפות חמאה
250 גרם דובדבנים אדומים טריים, מגולענים (ואפשר גם חצויים)
1/2 כוס יין מרסלה
3/4 כוס שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת, מקמחים את הדגים ומנערים מעודפי קמח
מניחים את הפילטים במחבת, צד העור כלפי מטה, ומטגנים עד שהעור פריך ושחום קלות
הופכים ומטגנים עוד כמה שניות מהצד השני
מוציאים ושומרים במקום חמים
מסירים את המחבת מהאש ומוסיפים בזהירות את הדובדבנים והמרסלה
מחזירים ללהבה בינונית ומצמצמים עד למרקם סירופי
מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה
מערבבים ומתבים במלח ופלפל
מגישים את הדג עם הרוטב
אוכלים מייד
מגיש:
מקור: עיתון
שתף את המתכון