הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 דגי מטיאס שלמים עם הביצים והחלב שבפנים הדג.
למרינד:
4-5 בצלים לבנים
5 גזרים
5 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלים דפנה
בקבוק חומץ הדרים 5%
בקבוק וחצי מי ברז
קמצוץ סוכר
2-3 פלפל סודני שלם
אופן ההכנה
לפתוח את בטן הדג ולהוציא מהקיבה את הביצים או החלב ולשים בצד את היתר לזרוק.
להשרות את הדג במי ברז רגילים לכמה שעות ומדי פעם להחליף את המים
לקלף את הבצל ולפרוס לפרוסות דקות,לקלף את הגזר ולגרד בפומפיה גסה.
המרינד:
בנתיים לשים בסיר נירוסטה את המים החומץ הדפנה ופלפל אנגלי עם קמצוץ סוכר
והפלפל סודני ולהרתיח, ברגע שהמים רותחים להכניס את הבצל והגזר ולערבב
אחרי כ-3 דקות לסגור את האש ולכסות את הסיר לחצי שעה. לקרר את הכל עד לטמפרטורת
החדר .
להוציא מהמים לקלף בעדינות את העור מהדג לפרוס את הדג מהצד של עמוד השדרה
ולהוציא את עמוד השדרה ואת כל העצמות מהדג (כמה שאפשר) לחתוך בעדינות לפרוסות
של 1 ס"מ וחצי בערך.
כשהתחמיץ מקורר : לקחת קצת מהחלב של הדג לפתוח ולהוציא את הקרום לערבב את התוכן עם קצת סוכר להוסיף לתחמיץ ולערבב היטב.
להכניס את הדגים ולערבב בעדינות .
להכניס את הכל לצינצנת גדולה או לכמה קטנות ולכסות היטב . לשמור במקרר.
נשמר לזמן ארוך במקרר בלבד.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון