הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
1 ק"ג קרפיונים
3-4 בצלים בינוניים
3 ביצים, קשות
3 ביצים טריות
¼ כוס סוכר
3 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לציר:
6 כוסות מים
¼ כוס סוכר
1 כף מלח
1 כפית פלפל לבן
2 בצלים בינוניים, פרוסים
2 גבעולי סלרי
2-3 גזרים, פרוסים לעיגולים
מים כדי כיסוי הדגים
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מסירים את ראש הדג.
2. טוחנים את הדג עם העצמות.
3. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים שוב, רצוי במכונת בשר.
4. להכנת הציר, שמים את המים בסיר גדול, מוסיפים את יתרת חומרי הציר וראשי
הדגים ומביאים לרתיחה.
5. צרים קציצות מהתערובת, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש
ומבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית.
הערות:
ניתן לקחת דג קרפיון חתוך לפרוסות ולמלא את המילוי בתוכו ולבשל
בגמר הבישול מעבירים לתבנית פיירקס גדולה ומסננים את הנוזלים לתוכה את טבעות הגזר מסדרים על הקציצות או פרוסות הדג ומכניסים למקרר לשעתיים עד
שמיקפא התגבש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון