חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג סלמון אפוי ברוטב שמנת חרדל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג סלמון הוא דג עדין ואיננו מצריך אפיה או בשול ממושכים - אחרת המרקם העדין שלו יהרס. brהעיקר בהכנת הדג המוגשת להלן הוא הטיפול הנכון והתיבול העדין.
דג סלמון אפוי ברוטב שמנת חרדל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג סלמון הוא דג עדין ואיננו מצריך אפיה או בשול ממושכים - אחרת המרקם העדין שלו יהרס. brהעיקר בהכנת הדג המוגשת להלן הוא הטיפול הנכון והתיבול העדין.
הוראות הכנה
מרכיבים
פילה דג סלמון קפוא (השתמשתי בחצי מן האורך - כ 25 ס"מ)
1 שמנת לבישול ("השף הלבן" 15% )
1 כפית גדושה, חרדל דיז'ון חריף
4 כפות שמיר טרי קצוץ דק (או עירית קצוצה דק)
1 כפית מחוקה, אבקת מרק עוף ("קנור")
מעט פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מפשירים את הדג במקרר למשך הלילה . למחרת שוטפים במים ומקלפים את העור בסכין חדה בזהירות (לשמור על הדג שלם).
מחממים את תנור ל 200°c ובינתיים מכינים את הרוטב.
בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את השמיר(או העירית הקצוצה) ,החרדל , אבקת מרק העוף ומעט פלפל טחון טרי. בוחשים כל הזמן לתמיסה אחידה ונזהרים לא להרתיח. כאשר מופיעות הבועות הראשונות בשוליים- לכבות את האש. בשלב זה אפשר לחתוך את הדג למנות - במקום לאחר הקרור (הצעה של M73 , תודה).
יוצקים חצי מן הרוטב לכלי פיירקס (25X15X4 ס"מ) ועל הרוטב מניחים את הדג המקולף מן העור (או את פרוסות הדג החתוך, זו ליד זו) מכסים את הדג (או פרוסות הדג החתוך) בשארית הרוטב ,כך שיכוסה כולו.
אופים בתנור (במצב טורבו) במשך 12 דקות בדיוק! ומוציאים לקרור על רשת מתכת.
לאחר קרור של 5 דקות - חותכים (אם נאפה כדג שלם) ומגישים.
אפשר להגיש עם אורז לבן או ת"א (פירה) ולהשתמש בחלק מן רוטב על התוספת.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון