הוראות הכנה
מרכיבים
פילה דג סלמון קפוא (השתמשתי בחצי מן האורך - כ 25 ס"מ)
1 שמנת לבישול ("השף הלבן" 15% )
1 כפית גדושה, חרדל דיז'ון חריף
4 כפות שמיר טרי קצוץ דק (או עירית קצוצה דק)
1 כפית מחוקה, אבקת מרק עוף ("קנור")
מעט פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מפשירים את הדג במקרר למשך הלילה . למחרת שוטפים במים ומקלפים את העור בסכין חדה בזהירות (לשמור על הדג שלם).
מחממים את תנור ל 200°c ובינתיים מכינים את הרוטב.
בסיר קטן מחממים את השמנת ומוסיפים את השמיר(או העירית הקצוצה) ,החרדל , אבקת מרק העוף ומעט פלפל טחון טרי. בוחשים כל הזמן לתמיסה אחידה ונזהרים לא להרתיח. כאשר מופיעות הבועות הראשונות בשוליים- לכבות את האש. בשלב זה אפשר לחתוך את הדג למנות - במקום לאחר הקרור (הצעה של M73 , תודה).
יוצקים חצי מן הרוטב לכלי פיירקס (25X15X4 ס"מ) ועל הרוטב מניחים את הדג המקולף מן העור (או את פרוסות הדג החתוך, זו ליד זו) מכסים את הדג (או פרוסות הדג החתוך) בשארית הרוטב ,כך שיכוסה כולו.
אופים בתנור (במצב טורבו) במשך 12 דקות בדיוק! ומוציאים לקרור על רשת מתכת.
לאחר קרור של 5 דקות - חותכים (אם נאפה כדג שלם) ומגישים.
אפשר להגיש עם אורז לבן או ת"א (פירה) ולהשתמש בחלק מן רוטב על התוספת.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון