הוראות הכנה
מרכיבים
1.פילה דג סלמון (אפשר גם קפוא אין בעיה)
2.חמאה(אפשר גם מרגרינה בטעם חמאה פרווה גם טעים מאוד(חבילה על כל הפילה סלמון גדול)
3.עגבניות גדולות
4.שום
5.בטטה
6.פטרוזיליה
7.נענע
8. פטריות לקישוט -לא חובה
9.שומשום לקישוט לא חובה
10.מלח פלפל
11.שמן זית
אופן ההכנה
1. חותכים את הפילה למנות הרצויות
2.ממיסים את החמאה על מחבת פסים וצורבים הדג קלות (10 שניות כל צד)משני הצדדים .מתחילים מהצד עם העור כמובן.
3.מסדרים את על חתיכות הדג שצרבנו במחבט על התבנית ואת החמאה המומסת שנישארה במחבת שופכים בפיזור שווה על כל הנתחים
4.מתבלנים מלח פלפל(עדיף גס אבל אם אין לא נורא גם רגיל טוב)
5.קולפים בטטה ויוצרים דפי בטטה בעזרת הקולפן פשוט לקלף את בשר הבטטה
6.לסדר על הנתחי הדג את דפי הבטטה בצורה יפה שתעטוף את על החלק העליון של הדג.
7.על הבטטה לפזר פרוסות דקות של שיני שום.
8.לחתוך את העגבניות לחצי ואז את החצי לפרוסות דקות ,ועטוף את כל הנתחים גם בעגבניה בצורה יפה .
9.על העגבניות בנדיבות שמן זית ואז להמליח ולפלפל
10.פעם נוספת בצורה שווה ויפה לסדר את פרוסות שיני השום על העגבניה
11.אפשר לאלתר קישוטים כמו פרוסות פטריות שמוסיפות גם טעם טוב ושומשום שגם עושה עבודה טובה
12.להכניס לתנור ל15-20 דקות
לחום של 170 מעלות(לא לדאוג הסלמון לא יתיבש הוא מוגן טוב טוב ע"י הירקות)
13.לפזר לפני ההגשה פטרוזיליה ונענע קצוצה
זהו בתאבון..
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון