הוראות הכנה
מרכיבים
דג בורי או כל דג שאוהבים 1- ק"ג.
ק"ג עגבניות בשלות ורכות
4- פלפלים מתוקים אפשר לגוון בצבעים זה מוסיף מבחינה ויזואלית .
פלפלים חריפים( בהתאם לכוח סיבולת שלכם לחריפות ).
ראש שום קטן קלוף .
מיץ מלימון אחד .
רבע כוס שמן זית.
כפית כמון טחון .
כפית קימל טחון .
מלח . ופלפל שחור .פפריקה חריפה /מתוקה לפי הטעם .
אופן ההכנה
בקערה גדולה לשים את הדגים להשריה עם לימון ומלח כחצי שעה .
בינתיים לחתוך את כל הירקות גס .
לשים בתבנית אפיה או בפירקס גדול יחסית.
בקערית קטנה לערבב את כל תערובת התבלינים הנ"ל עם שמן .
לשפוך מעל הדגים והירקות שבתבנית להשתדל שיהיו מכוסים היטב בשמן המתובל . לכסות עם ניר אלומיום .
ולאפות בחום 180מעלות 30-40 דקות תלוי בתנור.
בחמש דקות האחרונות להוריד את ניר האלומניום ולהמשיך לאפות .
להגיש חם עם לימון ליד .
בהצלחה ובתאבון titi
מגיש:
מקור: בית אמא זל
שתף את המתכון