חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דואג' - לחם ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את המאפה בטלויזיה ונדלקתי. במקור המלית היא משומן. בתכנית השתמשה הגב' בבשר שייטל, אני הכנתי מחזה עוף. יצא מדהים. הכנתי כמות כפולה. יצאו שמונה מאפים, כשחצי מאפה הספיק לאדם.
דואג' - לחם ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את המאפה בטלויזיה ונדלקתי. במקור המלית היא משומן. בתכנית השתמשה הגב' בבשר שייטל, אני הכנתי מחזה עוף. יצא מדהים. הכנתי כמות כפולה. יצאו שמונה מאפים, כשחצי מאפה הספיק לאדם.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1כוס (+) מים
1/4 כוס שמן לבצק, ועוד מעט לטיגון
2 בצלים גדולים
250 גרם בשר שייטל (מספר 13) או חזה עוף, או פרגיות.
3 ביצים קשות, מקולפות
כורכום
כמון
מלח
פלפל שחור
ביצה להברשה
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים מים ושמן, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מקמחים מעט את הבצק, ומניחים אותו בצד לשעה התפחה.
2. מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן. אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון (מעט מאוד), מלח ופלפל שחור. מערבבים טוב ומניחים בקערה.
3. מטגנים בנפרד את קוביות הבשר כ-2 דקות על אש גבוהה, ומעבירים את הבשר לקערה עם הבצל.
4. חותכים את הביצים הקשות לקוביות קטנות וגם אותן מוסיפים לקערה עם הבצל והבשר. מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה וכתומה (מהכורכום).
5. ממלאים את הבצק: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. כל חלק כזה מחלקים לשני עיגולים, אחד גדול מעט מהשני (סה"כ הבצק מתחלק ל-6 חלקים). מרדדים על נייר אפייה את העיגול הקטן יותר לקוטר של כ-16 ס"מ ומניחים עליו 2 כפות גדושות מהמילוי. מרדדים גם את העיגול הגדול, כך שיהיה גדול במעט מהעיגול שעליו המילוי. מותחים את הבצק על המילוי, תוחבים את השוליים מתחת לעיגול התחתון ומהדקים טוב בצדדים. עושים כך עם שאר החלקים.
6. מורחים ביצה טרופה מעל המאפים, מפזרים מעל שומשום וקצח לקישוט, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שגוון הלחם נהיה זהוב.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון