הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם גרגירי כוסברה שלמים
100 גרם שומשום
150 גרם בוטנים
40 גרם גרגירי כמון שלמים
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
מעט סומאק (אפשר לוותר)
אופן ההכנה
קולים בנפרד כל מרכיב ומרכיב (יש לשים לב שלכל מרכיב יש זמן קלייה שונה ולכן עושים בנפרד) :
1. קולים את גרגירי הכוסברה השלמים בתנור בחום של בינוני-גבוה עד שהם מזהיבים היטב.
2. קולים את השומשום בתנור בחום גבוה או במחבת יבשה.
3. מקלפים וקולים את הבוטנים בתנור בחום גבוה עד שהם מזהיבים היטב והופכים
לקראנצ`יים.
4. קולים את גרגירי הכמון השלמים במחבת חמה ויבשה למשך כמה דקות תוך כדי ערבוב
מתמיד בכף עץ.
5. מצננים היטב את כל המרכיבים.
6. מכניסים כל מרכיב בנפרד לפוד פרוססור ובעזרת להב מתכת טוחנים ומעבירים לקערה.
7. מערבבים את כל המרכיבים הטחונים שבקערה . מתקבלת תערובת מעט רטובה ושמנונית.
8. טועמים ומוסיפים מלח .
ניתן להוסיף שמן זית וסומאק .
מגיש:
מקור: אריאלה פיקסלר אלון
שתף את המתכון