הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים גדולים
10 שיני שום שלמים
¼ כוס שמן זית
קוביית שומן אווז
1.5 ק"ג בשר כתף (פילה מדומה)
גביע (260 גר') רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מים או מרק עוף (לא אבקת מרק)
1 גרון הודו (אם יש מרק עוף או ציר עוף, אין צורך)
גבעולי סלרי
כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, 2 עלי מרווה, מעט שמיר)
3 עלי דפנה
1 פלפל אדום
5 גזרים
1 פלפל ירוק
2 כפות פלפל שחור
כף מלח
חצי כוס יין אדום
כף קימל טחון
סלק גדול
שני שורשי פטרוזיליה
חצי כפית קינמון
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות מיורן
אופן ההכנה
שמים שומן אווז בסיר גדול שטוח
מוסיפים שמן זית
מטגנים בצל עד להשחמה קלה
מוסיפים שום
חותכים את הבשר לקוביות של 2 X 2 ס"מ לפחות
מוסיפים לסיר ומטגנים את הבשר עד לסגירה, אם הבשר מימי מדי מוסיפים שמן.
מוסיפים כף פפריקה מתוקה ומערבבים
מוסיפים חצי כפית קימל טחון ומערבבים
מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן (עד שהרסק מקבל צבע כהה יותר ונהיה סמיך יותר)
מוסיפים מים או מרק עוף או ציר עוף ומים עד חצי גובה הסיר (שיכסו את הבשר)
מוסיפים גרון הודו, קוביות סלק, גזר, גבעולי סלרי חתוכים, פטרוזיליה, כוסברה, מרווה, שמיר, שורשי פטרוזיליה חתוכים, עלי דפנה, פלפל גרוס, מלח, יין אדום, פלפלים חתוכים גס, קינמון, שארית הקימל, מיורן ומביאים לרתיחה.
סוגרים את הסיר ומחממים שעתיים על אש קטנה, מדי פעם בודקים אם הסיר לא גולש (אם גולש פותחים קצת כדי לאדות), ואם יש מספיק מים (אם אין אפשר להוסיף), מאזנים טעמים (אם מלוח מדי ? להוסיף מים).
אחרי שעתיים וחצי בודקים אם הבשר עשוי מספיק (צריך להיות רך ומלא בטעמים) ואם כן ? חותכים תפו"א לקוביות קטנות ומוסיפים, משאירים חצי שעה נוספת עם התפוחי אדמה.
אם יש שאלות אפשר תמיד לשלוח מייל yafitgal9@gmail.com
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון