הוראות הכנה
מרכיבים
6 חצילונים
6 קישואים
3 בצלים גדולים
8 עגבניות רצוי [מונימייקר או עגבניות תמר או עגבניות קטנות ]
¼ קילו בשר בקר טחון
¼ קילו בשר כבש טחון
2כוסות אורז בסמטי מושרה במים רותחים במשך כ 3 שעות .
4 בצלי שלוט קצוצים דק
1 כוס פטרוזליה קצוצה דק
2 כפות פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף .
1 כף מלח
לימון אחד, סחוט
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים
50 גרם צימוקים לבנים ללא חרצנים .
50 גרם צנובר קלוי .
אופן ההכנה
מרוקנים את הירקות מבשרן בעזרת סכין קטנה או כפית .
מרתיחים את הבצלים במים רותחים עד קבלת רכות קלה , חורצים את הבצל עד למרכז
ומפרידים לגלידים.
מערבבים בקערה את הבשר, האורז ,הפטרוזליה ,הצימוקים ,המלח הפלפל השחור ,הפפריקה והצנובר, מערבבים היטב.
ממלאים את הירקות במלית ומניחים בצד ל-10 דקות.
מניחים את הירקות בסיר גדול.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב :
רסק העגבניות , הלימון , מלח ופלפל שחור , 2 כוסות מים .
מוסיפים מעל לירקות ומעבירים לאש עד רתיחה. מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה .
מגישים עם לחם חם .
בתיאבון
מגיש:
מקור: אלי ברזני
שתף את המתכון