חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"דולמה כורדי " ממולאים כורדים נהדרים !
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן נהדר לכל תקופות השנה בתוספת לחם חם !!!!
"דולמה כורדי " ממולאים כורדים נהדרים !
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן נהדר לכל תקופות השנה בתוספת לחם חם !!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
6 חצילונים
6 קישואים
3 בצלים גדולים
8 עגבניות רצוי [מונימייקר או עגבניות תמר או עגבניות קטנות ]
¼ קילו בשר בקר טחון
¼ קילו בשר כבש טחון
2כוסות אורז בסמטי מושרה במים רותחים במשך כ 3 שעות .
4 בצלי שלוט קצוצים דק
1 כוס פטרוזליה קצוצה דק
2 כפות פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף .
1 כף מלח
לימון אחד, סחוט
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות מים
50 גרם צימוקים לבנים ללא חרצנים .
50 גרם צנובר קלוי .
אופן ההכנה
מרוקנים את הירקות מבשרן בעזרת סכין קטנה או כפית .
מרתיחים את הבצלים במים רותחים עד קבלת רכות קלה , חורצים את הבצל עד למרכז
ומפרידים לגלידים.
מערבבים בקערה את הבשר, האורז ,הפטרוזליה ,הצימוקים ,המלח הפלפל השחור ,הפפריקה והצנובר, מערבבים היטב.
ממלאים את הירקות במלית ומניחים בצד ל-10 דקות.
מניחים את הירקות בסיר גדול.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב :
רסק העגבניות , הלימון , מלח ופלפל שחור , 2 כוסות מים .
מוסיפים מעל לירקות ומעבירים לאש עד רתיחה. מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה .
מגישים עם לחם חם .
בתיאבון
מגיש: עוזרד
מקור: אלי ברזני
שתף את המתכון