הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים גדולות
½3 כוסות קמח
1 כוס רוויון
1 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת ללא מלח
1 כף אבקת אפייה
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית פלפל אנגלי גרוס 1 כפית מלח
שמן לטיגון
אצבעון/ כוסית קטנה
כוס
לזיגוג
½ כוס חמאה מומסת
2 כוסות אבקת סוכר
1 וחצי כפיות תמצית וניל
4 כפות מים
אופן ההכנה
1. טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול. מוסיפים גם את הרוויון והחמאה המומסת
2. בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט והפלפל האנגלי
3. מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעתיים
4. מחממים בסיר רחב את השמן לחום בינוני-גבוה
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ.
בעזרת כוס רגילה קורצים עיגולים, ובעזרת כוסית קטנה/ אצבעון, יוצרים באמצע חור
6. ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג
לזיגוג
7. מבשלים בסיר קטן, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד (כ-2 דקות לערך)
8. טובלים את הדונאטס בנוזל החם מצדם האחד ומניחים לצינון
9. אפשר להמיס שוקולד מריר וליטבול צד אחד של הסופגניה ולפזר סוכריות ציבעוניות, אפשר מיד לאחר הטבילה בשוקולד לפזר קוקוס טחון מעל השוקולד
10. השתמשו בדימיון
11. בתאבון
מגיש:
מקור: מחברת המתכונים
שתף את המתכון