הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי דניס
8 שיני שום
גבעולי טימין טרי
גבעולי רוזמרין טרי
1/3 שורש ג'ינג'ר
1/2 כוס כוסברה ירוקה קצוצה
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית משובח
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
4 משיני השום חותכים לפרוסות דקות. את 4 השיניים האחרות כותשים. קוצצים דק את הג'ינג'ר.
מפרידים את העלים מהטימין והרוזמרין.
דואגים לניקוי הדג בחנות הדגים. בכל דג מבצעים 3 חתכים אלכסוניים לעומק (כאשר החלק הגבוה של החתך קרוב לראש הדג). בכל אחד מהחתכים ממלאים משיני השום הפרוסות והכוסברה הקצוצה. הופכים את הדג ומבצעים פעולות דומות גם בצד זה.
מערבבים בקערה את השום הכתוש, הג'ינג'ר הקצוץ, חופן כוסברה קצוצה וכמון. ממלאים בתערובת זו את פנים הדג.
נמשח את הדגים היטב בשמן הזית ונבזוק מלח-ים גס ופלפל שחור גרוס. את גבעולי הטימין והרוזמרין נניח מעל ומתחת לדג.
משמנים תבנית במעט שמן זית, מניחים את הדגים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הדג יהיה מוכן לאחר כ-18 דקות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון