חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דפי אורז ממולאים בשקדי עגל ומוגשים ברוטב פטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דפי אורז ממולאים בשקדי עגל ומוגשים ברוטב פטריות ובצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שקדי עגל חתוכים לקוביות
1 שן שום קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
1 חבילה דפי אורז
מים רותחים
3 כפות שמן זית
½ בצל פרוס דק
½ כפית מלח
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מכניסים פנימה את שקדי העגל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים. אחרי דקה מוסיפים גם את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מסננים את הנוזלים מהשקדים (ושומרים אותם בצד). טובלים את דפי האורז במים רותחים על מנת שיהיה נוח לעבוד איתם. על דף אחד מניחים 4 קוביות שקדים ומקפלים למעין מעטפה מרובעת. מניחים את המעטפה על דף אורז נוסף כאשר הקפל כלפי מטה ושוב מקפלים מעטפה. מניחים בצד. חוזרים על הפעולה (כך שכל 4 שקדים יהיו עטופים פעמיים) עד סיום המלית או דפי האורז. מחממים שמן עמוק ומטגנים את המעטפות שניים בכל פעם (למנוע הידבקות) עד להשחמה קלה. מניחים בצד על נייר סופג. באותה מחבת ממקודם מחממים כף שמן זית. מוסיפים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הפטריות. אחרי דקה מוסיפים כוס וחצי מים, את הנוזלים ששמרנו מהסינון קודם לכן וחצי כפית מלח. מבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
בצלחת ההגשה מניחים במרכז מעטפת דפי אורז ויוצקים מעט מהרוטב למעלה. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון