הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שקדי עגל חתוכים לקוביות
1 שן שום קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פלפל שחור
1 חבילה דפי אורז
מים רותחים
3 כפות שמן זית
½ בצל פרוס דק
½ כפית מלח
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית. מכניסים פנימה את שקדי העגל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפפריקה והפלפל השחור ומערבבים. אחרי דקה מוסיפים גם את הפטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש. מסננים את הנוזלים מהשקדים (ושומרים אותם בצד). טובלים את דפי האורז במים רותחים על מנת שיהיה נוח לעבוד איתם. על דף אחד מניחים 4 קוביות שקדים ומקפלים למעין מעטפה מרובעת. מניחים את המעטפה על דף אורז נוסף כאשר הקפל כלפי מטה ושוב מקפלים מעטפה. מניחים בצד. חוזרים על הפעולה (כך שכל 4 שקדים יהיו עטופים פעמיים) עד סיום המלית או דפי האורז. מחממים שמן עמוק ומטגנים את המעטפות שניים בכל פעם (למנוע הידבקות) עד להשחמה קלה. מניחים בצד על נייר סופג. באותה מחבת ממקודם מחממים כף שמן זית. מוסיפים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הפטריות. אחרי דקה מוסיפים כוס וחצי מים, את הנוזלים ששמרנו מהסינון קודם לכן וחצי כפית מלח. מבשלים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
בצלחת ההגשה מניחים במרכז מעטפת דפי אורז ויוצקים מעט מהרוטב למעלה. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון