חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דפי פרי מיובשים (לדר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דפי פרי מיובשים (לדר)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג (4 כוסות) פירות טריים (משמשים, אפרסקים, שזיפים, תפוחים, אגסים)
מים
מיץ לימון
קמצוץ מלח
סוכר (במידת הצורך)
תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט (אופציונלי)
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הפירות ומגלענים אותם (בתפוח ואגס מקלפים את הקליפה וטובלים במעט מיץ לימון מיד ) קוצצים את הפרי לרבעים
2.מעבירים את הפרי לסיר גדול. מוסיפים כוס וחצי של מים על כל 4 כוסות של פירות חתוכים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, או עד שהפרי מבושל ומערבבים.
2. במעבד מזון קוצצים את הפרי בפולסים עד קבלת רמת (פירה) מחית חלקה טועמים לבחון את רמת המתיקות (באם מוסיפים סוכר מוסיפים כל פעם כפית מערבבים וטועמים שוב)
3 מוסיפים מיץ לימון, כפית אחת בכל פעם כדי לעורר את ניחוח הפרי. הוספת קמצוץ או שניים של קינמון, אגוז מוסקט, קמצוץ מלח או תבלינים אחרים.
4.מחזירים את פירה הפירות לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב תמידי של הרסק עד שהסוכר ושאר התבלינים נמסים לפירה ממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות לערך עד שלא נותרים נוזלים והוא התעבה
5.מכינים תבנית אלומיניום מצופה בניילון עמיד חם (למיקרוגל) או בנייר שעווה כאשר קצוות
הניילון בולטים עד קצה התבנית.
6.שופכים ומישרים את פירה הפרי לתבנית עד לעובי 1/2 ס"מ
7.מכניסים את הפירה לתנור ב 110 מעלות עם טורבו למשך לילה
8.זה מוכן כאשר החלק העליון יבש לחלוטין
9.מקררים את התבנית לחם החדר שולפים את הלדר באמצעות הניילון וחותכים אט אט לפי הצורך
10. לאיחסון מדביקים מעל עוד ניילון ומגלגלים שומרים בחדר במקום מוצל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון