הוראות הכנה
מרכיבים
1כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית זעפרן שרוי ב 8 כפות מים רותחים
1 כוס מי ורדים
2 כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה מומסת
לקישוט
חצאי שקדים מולבנים
אופן ההכנה
שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את מי הזעפרן ומי הורדים, מערבבים הייטב ומניחים את הסירופ בצד.
מחממים את הקמח בחום גבוה, במחבת עמוקה ורחבה, 10 דקות, תוך עירבוב מתמיד בכף עץ. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עוד 7 דקות. מסירים מהלהבה.
יוצקים את הסירופ למחבת, תוך ערבוב מתמיד וממשיכים לערבב כ 5 דקות, או עד שכל הגושים נעלמים.
יוצקים את העיסה לתבנית נמוכה עם דפנות בגובה 3 ס"מ ומפזרים עליה את השקדים.
מאחסנים במקרר כשעתיים. חותכים למעויינים ומגישים בצלחות קטנות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון