חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


האלווה - מעדן פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין אבל אין על המעדן הזה!!!! העדה הפרסית נוהגת להכין ולאכול מעדן זה בחג פורים. brלי זה טעים גם בסתם יום של חול.
האלווה - מעדן פרסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין אבל אין על המעדן הזה!!!! העדה הפרסית נוהגת להכין ולאכול מעדן זה בחג פורים. brלי זה טעים גם בסתם יום של חול.
הוראות הכנה
מרכיבים
1כוס מים
1 כוס סוכר
1 כפית זעפרן שרוי ב 8 כפות מים רותחים
1 כוס מי ורדים
2 כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה מומסת
לקישוט
חצאי שקדים מולבנים
אופן ההכנה
שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את מי הזעפרן ומי הורדים, מערבבים הייטב ומניחים את הסירופ בצד.
מחממים את הקמח בחום גבוה, במחבת עמוקה ורחבה, 10 דקות, תוך עירבוב מתמיד בכף עץ. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עוד 7 דקות. מסירים מהלהבה.
יוצקים את הסירופ למחבת, תוך ערבוב מתמיד וממשיכים לערבב כ 5 דקות, או עד שכל הגושים נעלמים.
יוצקים את העיסה לתבנית נמוכה עם דפנות בגובה 3 ס"מ ומפזרים עליה את השקדים.
מאחסנים במקרר כשעתיים. חותכים למעויינים ומגישים בצלחות קטנות.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון