הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח רגיל
כוס שמן
חצי כוס מים
מלח פלפל
גבינת טוב טעם
2 תפ"א מבושלים
1 ביצה
אופן ההכנה
בצק
מרתיחים בסיר כוס שמן+חצי כוס מים +מלח ופלפל.
מניחים בקערה את הקמח ושופכים עליו את הנוזלים
מערבבים יחד. (אם דביק מדי ניתן להוסיף קמח).
יוצרים כ 20 - 24 כדורים בגודל פינפונג
מלית
מבשלים 2 תפ"א בינונים ומרסקים לקערה.
מוסיפים את הגבינה, ביצה מלח פלפל.
על משטח עבודה:
פותחים כל כדור עם כף היד ומשטחים אותו.
במרכזו יוצקים כפית מהמלית וסוגרים את הבצק לצורת חצי ירח.
מעבירים כוס על דפנות "הבורקה" כך שתיישר את הקצוות.
מניחים על נייר אפייה את הבורקס
מורחים במברשת חלמון ביצה ומפזרים שומשום
אופים כ 30 דקות
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון