חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הודו אפוי מסורתי במילוי ערמונים ותפוי עץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הודו אפוי מסורתי במילוי ערמונים ותפוי עץ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 תרנגול הודו נקי במשקל של כ-6 ק"ג
175 גרם חמאה
250 גרם בייקון פרוס
2 כפיות עמילן תירס
2-3 כפות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
נייר כסף רחב במיוחד
למילוי:
450 גרם מחית ערמונים לא ממותקת
700 גרם בשר טחון
450 תפוחי עץ ירוקים קלופים, ללא ליבה ופרוסים דק
1 ביצה טרופה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את כלחומרי המלית ביחד ומתבלים במלח ופלפ לפי הטעם. ממלאים את תרנגול ההודו במלית.
מניחים 2 רצועות של נייר כסף כך שיחצו זו את זו באלכסון על תבנית אפייה. מניחים את ההודו על הנייר. משפשפים את ההודו מכל הכיוונים בחמאה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את פרוסות הבייקון על חזה ההודו. עוטפם את ההודו בנייר הכסף ומוודאים כי הוא סגור היטב אך לא מהודק מדי. אופים כ-40 דקות במדף התחתון של תנו שחומם מראש ל-220 מעלות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים שלוש שעות ורבע נוספות. מסירים את נייר הכסף ומוציאים את פרוסות הבייקון על מנת שהעור של ההודו ישחים. מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד 45 דקות. יוצקים לעיתים תכופות ממיצי הבישול. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לנוח בין חצי שעה לשעה. רק אז ניתן לפרוס מן ההודו המוכן.
את השומן ומיצי הבישול של ההודו יוצקים למחבת. מניחים להתבשל על להבה נמוכה.מוסיפים את עמילן התירס ואת מרק העוף ומצמצמים להסמכה נאותה ליצירת רוטב לליווי המנה.
מגיש: dylam
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון