הוראות הכנה
מרכיבים
1 תרנגול הודו נקי במשקל של כ-6 ק"ג
175 גרם חמאה
250 גרם בייקון פרוס
2 כפיות עמילן תירס
2-3 כפות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
נייר כסף רחב במיוחד
למילוי:
450 גרם מחית ערמונים לא ממותקת
700 גרם בשר טחון
450 תפוחי עץ ירוקים קלופים, ללא ליבה ופרוסים דק
1 ביצה טרופה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את כלחומרי המלית ביחד ומתבלים במלח ופלפ לפי הטעם. ממלאים את תרנגול ההודו במלית.
מניחים 2 רצועות של נייר כסף כך שיחצו זו את זו באלכסון על תבנית אפייה. מניחים את ההודו על הנייר. משפשפים את ההודו מכל הכיוונים בחמאה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את פרוסות הבייקון על חזה ההודו. עוטפם את ההודו בנייר הכסף ומוודאים כי הוא סגור היטב אך לא מהודק מדי. אופים כ-40 דקות במדף התחתון של תנו שחומם מראש ל-220 מעלות. מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים שלוש שעות ורבע נוספות. מסירים את נייר הכסף ומוציאים את פרוסות הבייקון על מנת שהעור של ההודו ישחים. מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד 45 דקות. יוצקים לעיתים תכופות ממיצי הבישול. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לנוח בין חצי שעה לשעה. רק אז ניתן לפרוס מן ההודו המוכן.
את השומן ומיצי הבישול של ההודו יוצקים למחבת. מניחים להתבשל על להבה נמוכה.מוסיפים את עמילן התירס ואת מרק העוף ומצמצמים להסמכה נאותה ליצירת רוטב לליווי המנה.
מגיש:
מקור: קולינריה אירופה
שתף את המתכון