הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תפוחי אדמה ננסיים, שטופים אך לא קלופים
3 פלפלים אדומים מתוקים גדולים, פרוסות לרצועות דקות
2 בצלים, רצוי אדומים, חתוכים לרצועות
75 גרם חמאה
3 כפות מיונז הלמנס - בלבד
2 כפות שמן לטיגון
טבסקו, מלח ופלפל לפי הטעם
שום כתוש
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם מתרככים אך נשארים עדיין יציבים,
כ-20 דקות. מקררים וחותכים לקוביות קטנות.
2. מחממים מחצית מהחמאה במחבת ומטגנים את הבצל על להבה בינונית, עד שהוא
מתרכך - כ-6-5 דקות. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות.
3. מחממים מחבת אחרת על להבה גבוהה. מוסיפים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה
עד שהם משחימים. אין לערבב ולטלטל את המחבת, כדי לא לפגוע בהשחמת התפוחים.
4. מעבירים לקערה. מערבבים עם המיונז הפלפל והבצל ומתבלים במלח, פלפל, טבסקו ושום
כתוש. מערבבים היטב עם יתרת החמאה. ממשיכים לטגן עד לקבלת הגוון והמירקם הרצוי
ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון