ההום פרייז של דיקסי - אלוהים יודע כמה חיפשתי את המתכון, כמה ניסויים עשיתי, ונאדה. עד שהכהן הגדול בעצמו גילה את המתכון המדוייק. brאתמול קיבלתי אותו, ומיד הכנתי. התאדה/נמוג בדקות. brשווה כל קלוריה, וקלי קלות. brיש שתי גרסאות - הטעימה, והפחות משמינה. brשימו לב, אפשר לשחק עם החריפות על ידי שינוי היחסים בין הצ'ילי החריף למתוק.
|
|
ההום פרייז של דיקסי - אלוהים יודע כמה חיפשתי את המתכון, כמה ניסויים עשיתי, ונאדה. עד שהכהן הגדול בעצמו גילה את המתכון המדוייק. brאתמול קיבלתי אותו, ומיד הכנתי. התאדה/נמוג בדקות. brשווה כל קלוריה, וקלי קלות. brיש שתי גרסאות - הטעימה, והפחות משמינה. brשימו לב, אפשר לשחק עם החריפות על ידי שינוי היחסים בין הצ'ילי החריף למתוק.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
10 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים, חתוכים לקוביות.
200 גר' חמאה
1/2 כוס צ'ילי מתוק
1/2 כוס צ'ילי חריף.
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה
הגרסה הטעימה:
1. מרתיחים את קוביות תפוחי האדמה במים, עד להתרככות (בערך 30 דקות).
2. מסננים ומיבשים.
3. בזמן שמתבשל מכינים את הרוטב - ממיסים את החמאה במיקרו. מכנסים לחמאה את הצ'ילי המתוק והחריף, ומערבבים היטב.
4. מטגנים את התפ"א לזהוב כהה מאד, ומניחים בקערה.
5. יוצקים מעל את הרוטב, ומקפיצים את הקערה עד שהרוטב עוטף כל קוביה וקוביה.
6. מגישים.
בגירסה הפחות משמינה, במקום לטגן את הקוביות, מסדרים אותם בשיכבה אחת בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מערבבים, ואופים בתנור עד לשחום כהה.
כל השאר אותו דבר. את זה עוד לא ניסיתי, אבל הוא, חיים כהן אומר שזה יותר מתאים להכנה בבית. אני מכפת לי. יש לכם את האפשרות לבחור, והמצפון שלי נקי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון