דודה אורה מכפר סירקין מכינה כך את החילבה , בתוספת הזחוג והפיתות שלה , brזה ממש ללטף את גן עדן . הלשון מתענגת בין טעם לטעם וממש מנהלת רומן עם החך, brאז יאלה גם לכם. brמכינים כמות שמים בשקיות במקפיא מחולק למנות , כל פעם מוציאים שקית ומפשירים, brמקציפים מוסיפים זחוג אם צריך מלח (אני מוסיף גם הרבה לימון) וטורפים! brבמתכון הבא ,הזחוג הכי, הכי.
|
|
דודה אורה מכפר סירקין מכינה כך את החילבה , בתוספת הזחוג והפיתות שלה , brזה ממש ללטף את גן עדן . הלשון מתענגת בין טעם לטעם וממש מנהלת רומן עם החך, brאז יאלה גם לכם. brמכינים כמות שמים בשקיות במקפיא מחולק למנות , כל פעם מוציאים שקית ומפשירים, brמקציפים מוסיפים זחוג אם צריך מלח (אני מוסיף גם הרבה לימון) וטורפים! brבמתכון הבא ,הזחוג הכי, הכי.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כ 250 גרם גרגירי חילבה מנוקים ,
1 כרישה (פרסה-פורה ) גדולה
מלח
אופן ההכנה
שוטפים היטב את גרגירי החילבה. שמים את החילבה בכלי גדול וממלאים מים , כ 10 ס"מ מעל החילבה. משרים את החילבה במשך 3 ימים במקום קריר, כאשר מסננים ומחליפים את המים
פעמיים או שלוש כל יום.
אחרי 3 ימים ,מסננים את החילבה שמים את החילבה בבלינדר . קוצצים את הכירשה
מוסיפים לחילבה, מוסיפים מעט מלח וטוחנים מידי פעם מוסיפים מעט מים , טוחנים עד שהחילבה מקציפה ,לא ממש דק, דק. מחלקים למנות בשקיות נילון ושמים מקפיא,
כשרוצים , מפשירים על השיש ,מקציפים במקסר מוסיפים מעט מים, מלח אם צריך,
סחוג, הרבה לימון,וכפית וחצי אבקת מרק עוף פרווה, מערבבים הכל,
ואת החגיגה הזאת אי אפשר להפסיק
מגיש:
מקור: דודה אורה
שתף את המתכון