חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


החילבה של דודה אורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דודה אורה מכפר סירקין מכינה כך את החילבה , בתוספת הזחוג והפיתות שלה , brזה ממש ללטף את גן עדן . הלשון מתענגת בין טעם לטעם וממש מנהלת רומן עם החך, brאז יאלה גם לכם. brמכינים כמות שמים בשקיות במקפיא מחולק למנות , כל פעם מוציאים שקית ומפשירים, brמקציפים מוסיפים זחוג אם צריך מלח (אני מוסיף גם הרבה לימון) וטורפים! brבמתכון הבא ,הזחוג הכי, הכי.
החילבה של דודה אורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דודה אורה מכפר סירקין מכינה כך את החילבה , בתוספת הזחוג והפיתות שלה , brזה ממש ללטף את גן עדן . הלשון מתענגת בין טעם לטעם וממש מנהלת רומן עם החך, brאז יאלה גם לכם. brמכינים כמות שמים בשקיות במקפיא מחולק למנות , כל פעם מוציאים שקית ומפשירים, brמקציפים מוסיפים זחוג אם צריך מלח (אני מוסיף גם הרבה לימון) וטורפים! brבמתכון הבא ,הזחוג הכי, הכי.
הוראות הכנה
מרכיבים
כ 250 גרם גרגירי חילבה מנוקים ,
1 כרישה (פרסה-פורה ) גדולה
מלח
אופן ההכנה
שוטפים היטב את גרגירי החילבה. שמים את החילבה בכלי גדול וממלאים מים , כ 10 ס"מ מעל החילבה. משרים את החילבה במשך 3 ימים במקום קריר, כאשר מסננים ומחליפים את המים
פעמיים או שלוש כל יום.
אחרי 3 ימים ,מסננים את החילבה שמים את החילבה בבלינדר . קוצצים את הכירשה
מוסיפים לחילבה, מוסיפים מעט מלח וטוחנים מידי פעם מוסיפים מעט מים , טוחנים עד שהחילבה מקציפה ,לא ממש דק, דק. מחלקים למנות בשקיות נילון ושמים מקפיא,
כשרוצים , מפשירים על השיש ,מקציפים במקסר מוסיפים מעט מים, מלח אם צריך,
סחוג, הרבה לימון,וכפית וחצי אבקת מרק עוף פרווה, מערבבים הכל,
ואת החגיגה הזאת אי אפשר להפסיק
מגיש: zorba
מקור: דודה אורה
שתף את המתכון