הוראות הכנה
מרכיבים
כוס שמן
1 קילו עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רסק עגבניות מקופסה
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
4 חתיכות שוקי עוף
4 חתיכות עצמות עם בשר לחמין, או גידים (פאיי)
2 כוסות אורז עגול שטוף במים ומסונן.
1 כף מלח גס
אופן ההכנה
1. לוקחים סיר בינוני מפלדה יצוקה או סיר אחר לחמין, לחמם היטב, ליצוק
את השמן ולחמם.
2. כשהשמן חם להוסיף את הגזר הקצוץ ולטגן לגוון זהוב (לא לחרוך)
3. להוסיף לסיר את העגבניות הקצוצות + כף רסק העגבניות, לערבב ולטגן כ-3 דקות.
4. להוסיף לתבשיל את הבשר והעצמות והעוף, לערבב ולטגן את הכל כ- 1/4 שעה
עד שהעגבניות מתרככות היטב ולהמשיך לערבב את התבשיל מדי פעם.
5. להוציא מהסיר את עצמות הבשר, הבשר והעוף ולהניחם בצד.
6. על להבת גז בינונית להכניס לתבשיל את האורז ולערבב ולתת לאורז לספוג את
הנוזלים, ולכבות את האש.
7. לסדר בתחתית הסיר את העצמות והגידים. לשים מעל את האורז ולהניח עליו
את חתיכות הבשר והעוף.
8. לכסות את התבשיל בצלחת חרס הפוכה, ללחוץ עליה מעט כדי שהבשרים יכנסו
לתוך האורז ולכסות במכסה הסיר. לקרר ולשים במקרר עד כניסת השבת.
לפני כניסת השבת לשפוך על התבשיל 2 כוסות מים רתוחים, לכסות שנית בצלחת
ומכסה הסיר.
9. להכניס את הסיר לתנור אפיה על טמפ' 120 מעלות צלסיוס או חום שבת,
יש אפשרות להעמיד את הסיר על פלטת שבת ולשים על הסיר כיסויים כבדים
כדי לשמור על חום החמין.
מגיש:
מקור: מסעדת פינת השלושה
שתף את המתכון