חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הלווה -פרסית לכבוד פורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים מאוד
הלווה -פרסית לכבוד פורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים מאוד
הוראות הכנה
מרכיבים
קילו אורז שטוף וקלוי עד להזהבה
1.5 חבילות סוכר
כמה חוטי זעפרן
2-3 תרמילי הל שבורים
2-3 מקלות קינמון
100 שקדים מקולפים
אופן ההכנה
לבשל 10 כוסות מים + 2 חבילות סוכר לערבב כל הזמן להביא לרתיחה
להוסיף את האורז ולערבב כל הזמן
עד שהאורז הופך להיות דייסתי (להזהר שלא יישרף )
כאשר האורז הופך להיות דייסתי להנמיך את האש
לקחת סיר קטן ולבשל בתוכו את הקינמון הזעפרן וההל כאשר הכל רותח לקחת
מסננת דקה מאוד ולטפטף את מי הבישול לתוך האורז ולהמשיך לבשל ולערבב
יש לדאוג שתרמילי ההל וכו' לא ישפכו לתוך סיר האורז
הסוד הוא לדאוג שהאורז לא יישרף וזה קורה רק על ידי ערבוב תמידי
כאשר האורז נדבק למצקת להוסיף את השקדים לערבב היטב ולכבות את האש
לאחר כמה דקות למזוג את התכולה לצלחות צריך להיות בצבע שוקולד - בתיאבון ולהנאה
מגיש: חורמיאן שושנה
מקור:
שתף את המתכון