הוראות הכנה
מרכיבים
קילו אורז שטוף וקלוי עד להזהבה
1.5 חבילות סוכר
כמה חוטי זעפרן
2-3 תרמילי הל שבורים
2-3 מקלות קינמון
100 שקדים מקולפים
אופן ההכנה
לבשל 10 כוסות מים + 2 חבילות סוכר לערבב כל הזמן להביא לרתיחה
להוסיף את האורז ולערבב כל הזמן
עד שהאורז הופך להיות דייסתי (להזהר שלא יישרף )
כאשר האורז הופך להיות דייסתי להנמיך את האש
לקחת סיר קטן ולבשל בתוכו את הקינמון הזעפרן וההל כאשר הכל רותח לקחת
מסננת דקה מאוד ולטפטף את מי הבישול לתוך האורז ולהמשיך לבשל ולערבב
יש לדאוג שתרמילי ההל וכו' לא ישפכו לתוך סיר האורז
הסוד הוא לדאוג שהאורז לא יישרף וזה קורה רק על ידי ערבוב תמידי
כאשר האורז נדבק למצקת להוסיף את השקדים לערבב היטב ולכבות את האש
לאחר כמה דקות למזוג את התכולה לצלחות צריך להיות בצבע שוקולד - בתיאבון ולהנאה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון