חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הלזניה שנתן המלך למלכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הלזניה שנתן המלך למלכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים להכנת הלזניה
דפי לזניה לא מבושלות
בשמל
רסק עגבניות
2 קוטג'
פרוסות גבינה צהובה / מוצרלה 400-500 גרם
חומרים לבשמל:
50 גרם חמאה
2 1/2 כפות קמח
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל שחור לפי טעם
הכנת הבשמל: להמס את החמאה, להוסיף את הקמח לערבב שלא יהיו גושים, להוסיף את החלב ולערבב היטב ולבשל עד שיהיה סמיך לתבל ולסגור.
חומרים לרסק:
2 שיני שום כתושות
1-1/2 קופסאות רסק קטנות
1/4 כוס מים
מלח פלפל שחור
כפית אורגנו יבש או כף אורגנו טרי
אופן ההכנה
הכנת הרסק: לטגן 2 שיני שום כתושות עם 2 כפות שמן זית, להוסיף 11/2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות ולערבב היטב. להוסיף 1/4 כוס מים, לתבל מלח פלפל ואורגנו ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
הכנת הקוטג': לערבב היטב את הקוטג' עם הביצה
שלב ראשון:
שכבה ראשונה דפי לזניה
שכבה שניה רסק עגבניות
שכבה שלישית הקוטג'
שכבה רביעית גבינה צהובה
שכבה חמישית הבשמל.
שלב שני:
שכבה ראשונה דפי לזניה
שכבה שניה רסק עגבניות
שכבה שלישית הקוטג'
שכבה רביעית בשמל
שכבה חמישית גבינה צהובה
בתנור שחומם מראש בחום של 190 מעלות
אופים 25 דקות
ממתינים 20 דקות מחלקים למנות ומגישים
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש: elig
מקור: א. גרשון
שתף את המתכון