חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


המבורגר בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המבורגר בריאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת בורגול וקינואה 10 דקות של "סוגת"
3 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית
1 כוס פטריות טריות קצוצות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
¾ כוס כוסברה קצוצה דק
½ כוס גרעיני חמנייה
1 כוס אגוזי מלך
½ כוס נבט חיטה (להשיג בחנויות טבע)
4 כפות טחינה
4 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטס סויה מאיכות טובה
½ כפית כמון
½ כפית רוטב צ'ילי חריף
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
מניחים את תערובת הבורגול והקינואה בסיר ומוסיפים את המים הרותחים, המלח ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-קטנה כ-10 דקות. מכסים ומעמידים בצד 10 דקות. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה ורחבה.
מחממים את 2 כפות שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר והשום. מטגנים על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים לקערה.
טוחנים את אגוזי המלך וגרעיני החמנייה במעבד מזון עד קבלת תערובת פירורית-משחתית. מוסיפים את נבט החיטה ומעבדים קלות שוב. מוסיפים את התערובת לקערה יחד עם הכוסברה.
בקערה קטנה אחרת מערבבים טחינה, רוטב סויה, מיץ לימון וכמון. מוסיפים את תוכן הקערה הקטנה לגדולה.
לשים את תוכן הקערה בידיים רטובות שתיים עד שלוש דקות. יוצרים 9-10 קציצות, מניחים על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות ועד 24 שעות לכל היותר.
מחממים שמן במחבת גדולה ומניחים עליה כ-5 יחידות המבורגר בכל פעם. מטגנים על אש בינונית כחמש דקות מכל צד. הופכים בזהירות. משהים כחמש דקות לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור: פיליס גלזר בעבור סוגת
שתף את המתכון