הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת בורגול וקינואה 10 דקות של "סוגת"
3 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית
1 כוס פטריות טריות קצוצות דק
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
¾ כוס כוסברה קצוצה דק
½ כוס גרעיני חמנייה
1 כוס אגוזי מלך
½ כוס נבט חיטה (להשיג בחנויות טבע)
4 כפות טחינה
4 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטס סויה מאיכות טובה
½ כפית כמון
½ כפית רוטב צ'ילי חריף
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
מניחים את תערובת הבורגול והקינואה בסיר ומוסיפים את המים הרותחים, המלח ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית-קטנה כ-10 דקות. מכסים ומעמידים בצד 10 דקות. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה ורחבה.
מחממים את 2 כפות שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הפטריות, הבצל, הגזר והשום. מטגנים על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים לקערה.
טוחנים את אגוזי המלך וגרעיני החמנייה במעבד מזון עד קבלת תערובת פירורית-משחתית. מוסיפים את נבט החיטה ומעבדים קלות שוב. מוסיפים את התערובת לקערה יחד עם הכוסברה.
בקערה קטנה אחרת מערבבים טחינה, רוטב סויה, מיץ לימון וכמון. מוסיפים את תוכן הקערה הקטנה לגדולה.
לשים את תוכן הקערה בידיים רטובות שתיים עד שלוש דקות. יוצרים 9-10 קציצות, מניחים על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות ועד 24 שעות לכל היותר.
מחממים שמן במחבת גדולה ומניחים עליה כ-5 יחידות המבורגר בכל פעם. מטגנים על אש בינונית כחמש דקות מכל צד. הופכים בזהירות. משהים כחמש דקות לפני ההגשה.
מגיש:
מקור: פיליס גלזר בעבור סוגת
שתף את המתכון