הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
5 כוסות קמח לבן
1 כף שמרית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן
מים פושרים לפי הצורך
למילוי:
2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו ללילה
4 בצלים גדולים קצוצים
מלח, פלפל שחור, פפריקה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מילוי:
מבשלים את החומוס המושרה עד שיתרכך, ולאחר מכן
טוחנים אותו ללא הנוזלים.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמוזהב, ומוסיפים לעיסת החומוס.
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, טועמים ומשפרים טעמים.
בצק:
לשה את כל חומרי הבצק ביחד עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה.
מניחה בצד לכ-10 דקות, לשה שוב, מכניסה לקערה ומכסה עם ניילון נצמד ומכניסה למקרר לכשעה (עד שיתפח).
על שולחן מקומח מרדדת עלים דקים ויוצרת עיגולים יחסית גדולים.
פותחת כל עיגול וממלאת אותו בכפית גדושה מהמילוי, סוגרת ומניחה בצד.
לכשכל הבצק מוכן, מטגנים את הסמבוסק בשמן עמוק וחם משני הצדדים.
מוציאים על נייר סופג
ו... זהו. לא נשאר ממנו דבר 🙂
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון